***       Водещите вечерни новини       на 28 август 

...
   ***   
   Водещите вечерни новини   
   на 28 август 
Коментари Харесай

Водещите новини! Всеки път, когато стане дума за назначените от Радев служби, той реагира агресивно. Ето кой е бил уволнен ден преди смъртта на Пригожин


   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 28 август   

 

„ Всеки път, когато стане дума за назначените от Радев служби, той реагира нападателно “.

Това разясняват от „ Продължаваме Промяната ” във Фейсбук.

„ Затова е значимо Борисов да направи избор - резервира ли въздействието на президента или дава късмет на българския парламент да взема решение ориста на сигурността в България и да носи своята отговорност за това, се споделя още в изказването на партията. 

Ако желаеме сигурност в България, това е единственият метод – законови промени в службите за сигурност. За да може страната да подсигурява сигурността на хората и стопанската система “, допълват от „ Продължаваме промяната “.

***

„ Около гибелта на Пригожин има две доста странни съвпадения. Първо, шефът на наемниците остро подлагаше на критика управлението на военното министерство и персонално министъра за неуспехите в Украйна. Така че Шойгу имаше сметки за почистване с Пригожин “.

„ Второ, ден преди злополуката, станала на 23 август, бе уволнен командващият Военнокосмическите сили (ВКС) на Руската федерация военачалник Сергей Суровикин, считан за непосредствен до „ Вагнер “.

На негово място застана Виктор Афзаров, доближен на Шойгу. Командирът на Върховен касационен съд дава отговор и за противовъздушната защита “.

***

„ Поредната формация, нищо повече. Такива се навъдиха последните 30+ години доста. Навъдиха ги и тук. Че и в политиката ги вкараха “. 

„ Два основни момента в украинската война, които костваха на путин всичко. 

Когато той атакува Украйна, очакваше Зеленски да избяга[…][Той] не избяга и целият свят застана на негова страна[…]

путин, който, като разбра, че неговият си Пригожин е тръгнал към Москва, се качи на самолета и избяга още преди оня да наближи. 

И по този начин сподели на целия свят що за водач е… “

***

Полша и балтийските републики ще затворят границите си с Беларус напълно, в случай че се стигне до " сериозна обстановка " с наемниците от " Вагнер ", сподели през днешния ден полският министър на вътрешните работи, представен от Ройтерс. 

***

Интензивна седмица на образование и подготовка ще преминат български и американски военнослужещи в 3-та авиобаза, където ще се проведат редом две взаимни подготовки „ Falcon Defender – 2023 “ и „ Falcon Responder-2023 “ с присъединяване на инструктори и военнослужещи от Военновъздушни сили на Национална армия на щата Тенеси, Съединени американски щати, оповестиха от пресцентъра на министерството на защитата.

***

„ След това пациентката била открита от брачна половинка си мъртва във ваната, която била цялостна с доста топла вода. Жената имала следи от изгаряния със срутване на кожата. Впоследствие от назначената в хода на досъдебното произвеждане тройна съдебно-медицинска е открито, че повода за гибелта е остра сърдечно–съдова и дихателна непълнота в резултат на свеж инфаркт “.

***

Защитата на Васил Божков, юрист Георги Гатев, към този момент е внесъл жалбата против непрекъснатия арест.

***

Обвиненият в принуждение над 18-годишната Дебора Михайлова Георги Николаев Георгиев остава в ареста. Това реши състав на Районния съд в Стара Загора във връзка с настояването на юристите на обвинения - Валентин Димитров и Петко Кънев за смяна на наложената му мярка за неотклонение, съобщи Българска телеграфна агенция.  

***

Япония привика и китайския дипломат в Токио, с цел да стачкува против вълната от телефонен тормоз от Китай, на който през последните дни са подложени японски компании. Ние " го призовахме да подкани китайския народ да работи умерено и отговорно ", добави Кишида.

***

Френският президент Еманюел Макрон предизвести през днешния ден за риск Европа и Западът да бъдат отслабени в сегашния интернационален подтекст, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес.

***

Забраната влиза в действие от 4 септември - началото на образователната година в страната, и ще важи за държавните образователни заведения.

От 2004 там не е позволено да се носят забрадки, напомня Българска национална телевизия. Решението идва след месеци на диспути по тематиката. През миналите години броят на девойките, които носят абаи се усили неведнъж.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР